Hei,

Tänään oli sitten ensimmäinen päivä uudella ruokavaliolla. Kyllä tuntuu jotenkin oudolta syödä ja juoda koko ajan päivän aikana. Olo on kuitenkin paljon energisempi ollut koko päivän, eikä ole tarvinnut nälissään tai janoissaan olla. Ainoa miinus koko hommassa on, että nyt joutuu oikeasti heräämään tosi aikasin, jotta ehtii valmistamaan itselleen kahvin ja puuron.

Olen jossain aikasemmassa vaiheessa jo maininnut, että aamut eivät ole minun juttuni. Mutta jos haluaa päästä ajoissa töihin, on herättävä aikaisemmin. Tämä aamu meni kuitenkin kohtuu kivuttomasti pääsin ajoissa ylös ja kerkesin valmistamaan puuron ja kahvin. Ainoa ongelma tämän päivän aterioissa oli pienet välipalat, koska ne pitäisi olla riittävän ravitsevia jotta pitää nälän pois luonaaseen ja päivälliseen asti mutta kuitenkin kevyitä. Aamun välipala gluteenitonleipä leikkeellä ja salaatilla ei oikein meinannut riittää lounaaseen asti. Aineen vaihdunta, on sen verran näköjään parantunut että leivällä ei pitkälle pötkitä. Aamusali todennäköisesti lisäsi vielä tuota energian tarvetta. 

Päätin siis tänään töiden jälkeen hankkia proteiini patukoita välipaloiksi, niissä on tarpeeksi energiaa mutta ne on räätälöity siten ettei niissä ole ylimääräistä sokeria tai rasvaa. Nämä patukat ovat myös laktoosittomia ja gluteenittomia. Huomenna pitäisi siis olla noiden ruokailujen kanssa jo helpompaa.

Syön siis perus aamupalan, lounaan, päivällisen ja iltapalan. Näiden lisäksi 2-3 tuntia ennen lounasta ja päivällistä proteiini patukan. yhteensä siis 6 ateriaa päivässä. Ateriakoot ovat hieman pienentyneet, koska nuo välipalat pitää nälän poissa eikä tarvitse ahtaa lautasta täyteen ruokaa nälkäisenä.

Lisäksi huomasin jo tänään, että mitään naposteltavaa ei ole tehnyt kokopäivänä mieli. Täytyy nyt seurata tuota painon kehitystä jatkaako se edelleen laskemista vai täytyykö ruokalajeja vielä muuttaa. Haluaisin kyllä mielelläni pysyä perus ruuassa ilman mitään ihme dieettiruokia. Kevyttäruokaa olen tähänkin menessä syönyt. Enemmän salaattia kuin pääruokaa, ei voita yms. rasvoja. Liha lihana jne. Pastan ja leivän olen jättänyt kokonaan pois jo pelkästään gluteenittoman ruokavalion takia jos ei satunnaisia gluteenittomia leipiä lasketa.

Kaiken tämän päälle hankin palautusjuomajauheen lenkkien ja salin jälkeen nautittavaksi. Sen pitäisi auttaa palautumisessa ja tehostaa aineenvaihduntaa. Katsotaan nyt miten nuo muutokset auttavat. Jos paino lähtee nousuun, pitää harjoittelua lisätä / tehostaa ja ruokalajeja fiksata kevyemmiksi. Seurataan nyt pari viikkoa miten homma lähtee kulkemaan. Ei tuo aineenvaihduntakaan vielä varmasti ole ihan optimitasolla, vaikka huomaankin nyt jo että vessassa saa ravata useammin.

Ei tässä muutakuin optimistisin, odottavaisin ja innokkainmielin kohti uusia koitoksia. Mukavaa viikon jatkoa.

Seuraavaan kertaan....

-Marko