Hei,

Metsäretki on tehty ja olo on virkeä, nyt rupeaakin jo nälkä kurnimaan vatsaa. Nyt on sitten ensimmäisen gluteenittoman ruuan valmistaminen. Tarkasti olen katsonut tuoteselosteet. Löysin Lidls:tä kananpaistisuikaleita ( marinoituja :( ) jotka ovat laktoosi ja gluteeni vapaita. Henkilökohtaisesti pidän maustamattomista lihatuotteista, jotka voin sitten itse maustaa omanmaun mukaan. Eli tänään valmistan ihan perinteisen kanakastikkeen riisillä. Ei mitään ihmeellistä mutta saapahan vatsantäyteen. Lisukkeeksi teen perinteisen vihreänsalaatin

Resepti:

Pääruoka:

  • 450g Kanamestarin hunajamarinoitua broilerin paistisuikaleita
  • 2dl Riisiä
  • 0,5dl Maizena suurustetta kastikkeeseen
  • 1/2 - 1 tl Suolaa
  • Ripaus chiliä jos pitää tulisemmasta ruuasta ei pakollinen.

Salaatti:

  • 1/3 kurkku
  • 6-7 kirsikka tomaattia
  • Salaattia ( Mikä tahansa salaatti käy itsellä on tänään jääsalaattia)
  • Viinirypäleitä

Valmistus:

- Pääruoka: Paistetaan kana ja lisätään siihen n. 5dl vettä. Annetaan kiehahtaa ja lisätään n. 0,5d maizenaa ( kanaa ei tarvitse nyt maustaa kun on jo valmiiksi marinoitu suolan voi tarkistaa, mutta yleensä marinadeissa on jo suolaa ihan tarpeeksi) Kun on suurustunut kastike on valmis.

- Riisi: Samaan aikaan pistetään riisi kiehumaan 5dl vettä 2dl riisiä ja 1/2 teelusikkaa suolaa. Odota, että vesikiehuu lisää riisit ja suola. Säädälämpöä pienemmälle pääasia on ettei lopeta kiehumista. Keitetään matalalla lämmöllä kunnes vesi on kadonnut. n.20 minuuttia.

- Salaatti: Ota kulho pilko kasvikset ja viinirypäleet kulhoon sekoita.

Löysin myös muutamia gluteenittomia oluita, teen niistä arvostelun seuraavaan blogiini. Huomenna onkin sitten lepopäivä lenkin suhteen.Maanantaina alkaa taas liikkuminen. Rupean myös tekemään ruutiinit psoriaksen hoitoon kirjoittelen niistäkin myöhemmin.

Ei muuta kuin mukavaa lauantaita teille kaikille. Seuraavaan kertaan.

- Marko