Hei,

Tulihan sitten testattua gluteenittomia oluita lauantaina ja pääkipu oli sen mukainen. Piti kirjoittaa tämän arvostelu jo sunnuntaina, mutta juhliminen vaati veronsa. Näin ollen pääsin kirjoittamaan vasta tänään. Ei oikeen sovellu elämäntapamuutokseeni tällainen juhliminen, joten täytyy kyllä harkita kahdesti lähteekö juhlimaan vai lenkille.Kävin siis lauantaina paikallisessa Prismassa ja Alkossa hakemassa 5 kpl:tta erillaisia gluteenittomia oluita. Oluista 4 oli lagereita ja 1 tummempi olut. Arvioin makua 1 - 5 jossa 1 on erittäin huono ja 5 erinomainen.

Toivottavasti tästä arvostelusta on teille oluen ystäville jotain apua ja auttaa teitä löytämään mieluisan gluteenittoman oluen. Itse ennen gluteenittoman ruokavalioon siirtymistä pidin Olvin tuotteista erityisesti sandelssista ja specialista. Ehkä tämä kertoo jotain minun olut maustani, eli en ole vahvojen oluiden ystävä vaan pidän vaaleista lagereista.

 

IMG_0992.jpg?1429452234

 

 

 

 

 

 

WOLD TOP Against the grain:

Mistä saada: Hyvin varustetut marketit.              

Maku on melkein yksi yhteen värin kanssa. Ensimmäisellä suullisella maistaa oluen maun, mutta se katoaa hyvin nopeasti jäljelle jää melko vetinen mitään sanomaton maku. Tämä olut soveltuisi, ehkä parhaiten janon tappajaksi sen verran lähellä vichy vettä maku on. Hinta ja laatu ei kyllä kohtaa tämän oluen kanssa. Nimelle täytyy kyllä antaa pisteet.

Tilavuus: 0,5l      Hinta: 4.89€        Alk. %:  4,5          Väri: Erittäinvaalea          Arvio: 2

IMG_0993.jpg?1429452236

 

 

 

 

 

 

CELIA premium chech lager:                       

Mistä saada: Hyvin varustetut marketit.

Maku on mieto, mutta se jää viipymään suuhun mukavasti. Olut on hapokas, mutta ei lähellekään niin hapokas kuin WOLD TOP.  Tätä olutta voisi nauttia hyvän pihvin kanssa mielellään. Tämä olut tulisi todennäköisesti korostamaan, ei peittämään pihvin makua. Mukavan makuinen olut, jota voisi ostaa toistekin. Tätä olutta nauttisi niin hyvän ruuan, seuran kuin saunan kanssa.

Tilavuus: 0,5l      Hinta: 3,39 €       Alk. %:  4,5           Väri: Vaalea       Arvio: 5

IMG_0994.jpg?1429452238

 

 

 

 

 

 

Laitilan Kukko lager:       

Mistä saada: Ruokakaupat

Maku mieto eikä jää maistumaan suuhun pitkäksi aikaa. Olut ei ole liian hapokas, mutta makua olisi toivonut vähän lisää. Tämä olut sopisi varmasti myös pihvin kanssa, koska ei peitä pihvin makua. Mutta hitusen tummempaa makua olisi toivonut. Saunaolueksi menettelevä.

Tilavuus: 0,5l      Hinta: 2,35 €       Alk. %:  4,7          Väri: Erittäinvaalea          Arvio: 3

IMG_0996.jpg?1429452239

 

 

 

 

 

 

Mongozo:          

Mistä saada: Alko            

Maku on mieto, mutta jää viipymään suuhun mukavasti. Maussa on hieman hedelmäinen vivahde, joka vain korostaa oluen makua. Ehdottomasti yksi parhaista tämän testin oluista. Tätä olutta nauttisi niin hyvän ruuan, seuran kuin saunan kanssa.

Tilavuus: 0,33l    Hinta: 3.69€        Alk. %:  5              Väri: Vaalea        Arvio: 4

 

IMG_0998.jpg?1429452244

 

 

 

 

 

 

IPA indian pale ale:                         

Mistä saada: Alko            

Maku erittäin vahva, orgaaninen. Ei ole Lager-olut, joten ei voi verrata aikaisemmin testattuihin. Pintahiivaoluen kaltainen joten jos pitää Saksalaisesta pintahiivaoluesta pitää varmaan tästäkin. Itselle maku on liian "luonnon" läheinen. Tuoksuu vastaleikatulta nurmelta, hyvä tuoksu mutta ei sitä oikein olueen osaa yhdistää. Parempiakin Pale aleta maistaneena, tämä on kyllä melko hirvitys.

Tilavuus: 0,5l      Hinta: 4.99€        Alk. %: 5               Väri: Tumma       Arvio: 1   

LOPPUARVIO: Jos pitää kevyistä lageroluista suosittelen ehdottomasti joko Celiaa tai Mongozoa. Hyviä oluita molemmat. 

 

Tänään sitten jatkuu elämäntaparemontti ja illalla nokka kohti lenkkeilyn ihmeellistä maailmaa. 1 km meinasin lenkkiä pidentää. Ja huomenna on sitten ensimmäinen salipäivä. Ei muuta kuin mukavan keväistä maanantaita teille kaikille. 

-Marko