Hei,

Tässä päätin kirjoitella vielä, ennenkuin lenkille lähden. Kertoilen huomenna sitte, miltä uudet kengät tuntuivat. Tässä on ollut hetki rauhallista aikaa miettiä itsekseen mitä kaikkea olen jo kokenut tämän elämäntaparemontin alkumetreillä.

Ensimmäiseksi täytyy sanoa, että mieli voi hyvin ja keho kohtalaisesti. Näin hyvää oloa ei ole ollut aikoihin. Ei enään jatkuvaa väsymystä ja kappailua itsensä kanssa jokaisesta hetkestä. Ei turvonnutta oloa ja itseinhoa omaa laiskuutta kohtaan. On saanut selvitettettyä monia asioita itselleen ja osaa suhtautua haasteisiin enemmän mahdollisuuksina kuin esteinä.

Tämä motivaatio liikuntaa kohtaan, on levinnyt myös muihin tekemisiini. Jaksan keskittyä paremmin seuraamaan ruokavaliotani, joka mahdollistaa painoni hallinnan paremmin. Vielä täytyy kyllä tutkia tuota syömistä, jotta saa kaiken mahdollisen avun painonpudotukseen.

Olen jaksanut hoitaa ihoanikin myös paremmin ja tulosta rupeaa näkymään. Psori ei ole hävinnyt, mutta iho ei ole ollut vuosiin näin hyvässä kunnossa. Aktiivinen rasvaus pitää psorin kurissa ja läikät melkein katoavat silmissä.

Täytyy myöntää, että aikaisemmat  elämän tapani olivat suoraan suhteessa jaksamiseen, mielenlaatuun ja ihon huonoon kuntoon. Vaatii paljon työtä, jotta saa itsensä revittyä pois ahdistuneisuuden ja huononolon oravanpyörästä. Uskon, että se on jokaiselle mahdollista se vain vaatii työtä ja halua muuttaa omia elämäntapojaan. En sano, että olisin lähelläkään niin sanottua " Täydellisiä  elämäntapoja", tuskin sellaisia edes on. Jokainen tekee omat valintansa ja luo oman onnensa.

Minun valintani eivät sovi kaikille, eivätkä välttämättä ole kaikille avain onneen. Jokaisen tulisi tehdä juuri sitä mistä tulee onnelliseksi. Onni on tärkeätä se auttaa meitä hyväksymään itsemme ja muut. Ilman onnea on onnettomuutta joka on hyvin lamauttava tunne. Onnellisena teet  asioita joista nautit. Melko kliseistä tekstiä ja on paljon helpompi sanoa kuin tehdä, mutta elämä ei ole helppoa se on täynnä vastoinkäymisiä, epäoikeudenmukaisuutta, surua ja kipua. Mutta jos saat kohdata nuo vastoinkäymiset onnellisena on niiden käsittely helpompaa ja ne eivät tee sinua onnettomaksi.

Loppuun voisi sanoa, etsi onnesi se ei etsi sinua. Onnettomuus löytää kyllä jokaisen, mutta onnen eteen on tehtävä töitä.Nauttikaa asioista jotka tekevät teidät onnelliseksi. Mukavaa illan jatkoa seuraavaan kertaan...

- Marko