Hei,

Taas on uusiviikko edessä. Lenkki ja sali rutiini rupeaa pikkuhiljaa asettumaan uomiinsa. Haasteita itselleen, täytyy kuitenkin asettaa. Ennen lenkillä käynti tuntui vastenmieliseltä, nyt kuitenkin haluan löytää uusia tehokkaita tapoja lenkkeilyyn. Hengittäminen on yksi niistä ja oikea juoksu asento. Löysin paljon hyviä neuvoja juoksukoulu.fi sivulta. Pistän linkin tänne blogiin. Mitä enemmän juoksemisesta lukee, huomaa että oma lenkkeily on vielä ihan lapsen kengissä. Mutta asioista on hyvä ottaa selvää, ettei tee asioita väärin. Huonoilla ja väärillä metodeilla voi helposti rikkoa itsensä ja pahimmassa tapauksessa koko lenkkeily jää pois.

Tieto on valtaa ihan kaikessa. Mitä enemmän tiedät sitä helpompi on suhteuttaa ne omiin rutiineihin. Ei kaikkien tarvitse olla huippu-urheilijoita tai ravinto experttejä, mutta jo pienillä muutoksilla voi saada paljon aikaan. Itselle kun tavoitteeksi olen asenttanut vain yleisen hyvän olon, minulla on aikaa tehdä muutoksia pikkuhiljaa ja tottua niihin. Motivaationi ei kärsi kun en vaadi itseltäni mielettömiä tuloksia mahdollisimman nopeasti. Tämä projektini on kuitenkin koko elämäni mittainen ja virheet kuuluu elämään. Ne on vain hyväksyttävä ja tutkittava itseään ja koettaa olla toistamatta niitä.

Tuskin koskaan rupean ihan ammattimaisesti juoksemaan, mutta olen huomannut lenkkeillesäni että tulee pohdittua miltähän tuntuisi juosta esim tuo nykyinen 6km alusta loppuun. Tällä hetkellä lyhyitä juoksu vetoja ottaneena yllätyin kuinka hyvältä tuntuu kun syke nousee ja hengästyy. Ennen koetin välttää koko hengästymistä kun se tuntui niin pahalta. Nyt kaikki on päinvastoin ja odotan oikein, että hiki tulee ja hengästyy. Kun keho tekee työtä on työn jälkeen aivan uskomaton olo niin henkisesti kuin fyysisesti. Vaikka keho on rasittunut lenkin jälkeen tuntuu se silti mukavan rennolta. Ja kun käy puntarilla näkee lenkkeilyn tuloksen kasvaa motivaatio liikuntaa kohtaan entisestään.

Tänään on hieman sateinen ilma, joten tuleepahan sekin koettua miltä tuntuu lähteä huonolla ilmalla lenkille. En anna sen häiritä vaan lähden positiivisinmielin kohti viikon haasteita. Nyt sitten odottelen sykemittarin saapumista, jotta saa tehostettua omaa lenkkeilyä siitä tulen kirjoittamaan tänne piakkoin.

Ei muuta kuin mukavaa viikonalkua teille kaikille! seuraavaan kertaan...

- Marko