Hei,

Hyvin on viikko lähtenyt käyntiin. Viikonlopun juhlimisesta ollaan palauduttu hitaasti, mutta varmasti. Pikkuhiljaa rupeaa viikon liikunta rutiinit selviämään. Tänään kävin ensimmäistä kertaa salilla. Laitteet ja liikkeet olivat yllättävän hyvin muistissa, mutta kyllä huomasi että kroppa on kärsinyt kestävyydessä pahan inflaation. Nyt sitten aloitetaan taas ihan pohjalta, pienillä painoilla ja kevyillä liikesarjoilla. Ajattelin keskittyä tällä hetkellä vain ja ainoastaa yläkropan ongelma kohtiin, eli vatsaan,kylkiin, ojentajiin, hauiksiin, olkapäihin ja rintaan. Jalat ja takapuoli saa hyvää liikuntaa jo viikottaisista lenkeistä. Katsotaan sitten, kun painoa saa tästä alas niin muutan liikkeitä. Aerobisesta harjoittelusta minulla ei ole oikein mitään kokemusta, joten siitä ajattelin ottaa selvää tässä lähiaikoina. Kirjoitan oman saliohjelmani tähän blogiin myöhemmin kunhan saan sen hahmotettua. Tällä hetkellä etsin vielä kehoni rajoja. En halua hajoittaa paikkojani joten hitaasti on edettävä. Kyllä se salirutiinikin sitten löytyy kun muutaman kerran on käynyt.

Kun aloitin tämän elämäntaparemontin tämän vuoden helmikuussa painoin rapiat 108kg. En aloittanut liikumista vielä tuolloin, mutta rupesin pienentämään annoskokoja ja hieman seuraamaan mitä suuhuni laitan. Myös lopetin joka viikonloppuisen oluen juomisen. Oluen juonti oli varmasti yksi suurimmista syistä painoni nousuun ja ihon huonoon kuntoon. Eilen aamulla paino oli 94,7kg eli on tässä jotain edistystä tapahtunut, mutta vielä on matkaa tavoite painoon. Tosin tämä ei ole mikään sprintti juoksu vaan enemmänkin maraton juoksu jossa tavoite on päästä tasapainoiseen elämään. Paino putoaa siinä ohella sitten. Aktiivisesti liikkumisen aloitin huhtikuun alussa ja täytyy myöntää, että henkinen ja fyysinen vointi on parempi kuin aikoihin. Tällä hetkellä tunteet on, että takaisin vanhaan en kyllä aio palata niin paljon parempi olo on.

Huomasin myös, että liikunnan lisääminen pikkuhiljaa ja tavotteiden pitäminen riittävän maltillisina on auttanut motivaation pysymiseen liikuntaa kohtaan . En laittainut itselleni mitään muuta tavoitetta kuin henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin lisäämisen. Tämä on motivoinut minua jaksamaan käydä lenkillä ja salilla. Aikaisemmin liian korkeat tavoitteet ovat laskeneet motivaatiota liikkumista kohtaan kun tavotteisiin en ole päässytkään.

Kun motivaatio laskee on takapuolta sohvalta huomattavasti vaikeampi nostaa ja pahimmassa tapauksessa liikkuminen loppuu kokonaan. Sitten huomaakin taas surkuttelevansa sohvalla sipsipussin kanssa, että onpas tätä painoa taas tullut, hitto kun olen lihava jne. Itse totesin että surkuttelulla ja itsesäälillä ei valitettavasti saa tuloksia pitää vain jaksaa repiä itsensä sieltä sohvalta ja ruveta tekemään jotain sen eteen.

Täytyy myöntää, että pari ensimmäistä lenkkiä jalat olivat kipeät ja kävi mielessä, että onko tässä hommassa mitään järkeä. Meinasin heittää lenkkarit naulaan, mutta sitten sain kuitenkin kipinän jostain, että kerran ainakin vielä. Se lenkki tuntuikin jo paremmalta ja kun puntarissa kävi huomasin, että tässähän oli muutama kilo lähtenyt se motivoi ja tällä tiellä vielä ollaan. Nyt olen henkisesti motivoitunut tähän hommaan kun sain rutiinit itselle selväksi. Kun voi mieleltään hyvin jaksaa tehdä töitä, kun tekee töitä mieli voi hyvin. Tässä oravanpyörässä on ihan mukava olla.

Tässä minun tämän hetkinen liikuntarutiinini. Vie viikosta noin 7h aikaa eli pyöreästi tuntipäivässä.

  • Maanantai kävelylenkki 6km
  • Tiistai sali 1h
  • Keskiviikko kävelykenkki 6km
  • Torstai sali 1h
  • Perjantai kävelylenkki 6km
  • Lauantai kävelylenkki 6km - 10km riippuu onko aikaa.
  • Sunnuntai lepo

Tulevaisuudessa kävelylenkki vaihtuu hölkkämiseksi, mutta tarvitsen paremmat kengät ja painoa pitää vielä saada alas, että polvet kestää juoksemisen. Nuorempana tuli harrastettua melkopaljon erillaisia urheilulajeja Jalkapallosta - suunnistukseen niin polvet ovat sen mukaisessa kunnossa. Hitaasti pitää edetä ettei riko paikkoja.

Aloitin myös ihon hoidon ihan eri motivaatiolla tällä hetkellä käytän Dermovat ja Elocon rasvoja vuoroviikoin. Lisäksi minulla on Abo Base ( sininen ) perusvoiteena. Päänahkaan käytän diprosalicin liuosta. Iho voi paremmin kun aikoihin se johtunee aktiivisen rasvaamisen aloittamisesta, gluteenittoman ruokavalion aloittamisesta ja liikunnan lisäämisestä. Yksin mikään näistä tuskin toisi ihmeitä aikaan, mutta terveelliset elämäntavat näkyvät varmasti myös iholla. Nyt odotankin innolla lämpimiä kesäpäiviä että pääsisi aurikoa ottamaan. Rutiinit rasvaamiseenkin rupeaa pikkuhiljaa hahmottumaan ja vaikka se kurjalta tuntuukin, niin tulosten näkyminen iholla pitää motivaatiota yllä.

Ei muuta kuin mukavaa keväistä tiistaita teille kaikille. Pitäkää lippukorkealla.

- Marko