Hei,

Tänään oli taas vaikea aamu. Eiliset ajatukset myllersivät yöllä päässäni ja kaiken lisäksi rangaistuslaukauksiin jatkunut kiekkopeli verotti tarvittavaa lepoa aivan liikaa. Sain kuitenkin jotenkin itseni revittyä sängystä ylös. Eilisen salin treenaukset tuntuivat vielä lihaksissa ja pitkälle venynyt ilta ilman syömistä tuntui vatsassa, kun kampesin itseni sängystä.

Ajatukset ovat vieläkin sekaisin ja kestää varmasti vielä tovin, ennenkuin saan taas motivaation kuntoon. Toisetelen itselleni jo kuluneita fraaseja kyllä se siitä, hitaasti mutta varmast jne. Aamupuuron sain kuitenkin tehtyä ja juotua kupin kahvia, eli se rutiini on jo melkein automaatiota aamutoimissani. Energiaa tähän päivään tarvitaankin. Tulee olemaan stressava päivä, tärkeä neuvottelu edessä ja n. 5 tuntia yöunia ei lupaa helppoa päivää. Lenkillekin pitäisi sitten vielä illalla raahautua.

No tänään sitten mennään lenkille joko hymyillen tai irvistellen, mutta sinne kuitenkin menen. Ilma ei myöskään tuo yhtään helpotusta lenkkeilyyn, mutta pakko se on vielä kokeilla. Ehkä tämä on vain hetkellistä. Ehkä pian taas saan ilon liikuntaa kohtaan takaisin.

Pitää varmaan yrittää löytää se ilo ja onni jostain muusta kuin tuloksista. Koska loppujen lopuksi jokaisen lenkin jälkeen oli se ollut vaikea tai helppo niin aina on hyvämieli ollut. Ehkä pelkästään jo hyvänmielen saaminen motivoisi jatkamaan. Jälleen kerran toistelen mielessäni kuluneita fraaseja; ei ne tulokset vaan se hyvämieli, ei se painonpudotus vaan onni jne.

Ehkä tämä tästä vielä. Sen päätin kuitenkin eilen, että helposti en luovuta. Nyt on synkkää aikaa, mutta varmasti jos vain jaksaa edetä niin kyllä se ilo liikuntaa kohtaan vielä löytyy. Ehkä se on sama kuin huonona lenkkipäivänä ensimmäiset 3km sattuu jalkoihin ja tekisi mieli kääntyä takaisin, mutta kun vain jatkaa niin kipu häviää ja lenkki taas maistuu.

Luovuttaminen ei ole vaihto ehto. Tähän ehkä kiteytän tämän tarinan. Katsotaan nyt katkeaako selkäranka vai vahvistaako nämä vastoinkäymiset vain minua. Sen voi vain tulevaisuus näyttää. Mutta kuten jo kirjoitin, luovuttaminen ei ole vaihtoehto.

Mukavaa helatorstaita ja viikon jatkoa teille.

Seuraavaan kertaan....

- Marko